Loonvordering

Laat de werkgever het na uw loon te betalen? Wilt de werkgever de door u opgebouwde min-uren verrekenen met uw vakantie-uren? Betaalt de werkgever het geld uit de eindafrekening niet binnen een maand uit? Laat u ontzorgen door één van onze juristen. Wij zijn experts in succesvolle loonvorderingsprocedures en kunnen u hier optimaal in wegwijs maken. U werkt en daarvoor moet u salaris ontvangen.

U staat niet alleen! Wij helpen u om uw loon te vorderen.
Bel nu naar: 088 – 629 00 42 en laat u adviseren.

Loonvordering

De arbeidsovereenkomst die een werkgever en een werknemer allebei tekenen, werkt beide kanten op. U als werknemer moet bijvoorbeeld de werkzaamheden verrichten waarvoor u bent aangenomen en de werkgever dient zich te houden aan de (secundaire) arbeidsvoorwaarden die in het contract staan. Eén hoofdverplichting van de werkgever is het uitbetalen van loon. Doet de werkgever dit niet, dan is deze onrechtmatig bezig en kan u als werknemer in financiële problemen komen. U moet namelijk de hypotheeklasten of huurprijs betalen en ook de almaar stijgende kosten voor vaste lasten moeten worden bekostigd.

Termijn loonvordering

Als de termijn voor de betaling van bijvoorbeeld het loon komt te verstrijken, moet de werkgever in gebreke worden gesteld. Een loonvorderingsprocedure begint dan ook met een aangetekende brief waarin de werknemer de werkgever in gebreke stelt. Er wordt een redelijke termijn voor betaling aangegeven in de brief, bijvoorbeeld een week. Doet de werkgever dit niet? Dan is de werkgever in verzuim en kan de werknemer een aantal zaken extra vorderen, bijvoorbeeld vertragingsschade.

Hulp nodig? Stel uw vraag

    Loonvorderingsprocedure starten

    Een loonvordering kan effectief worden vastgesteld door de weg naar de kantonrechter. Dit lijkt spannender dan dat het eigenlijk is. De werknemer wordt namelijk zeer uitgebreid beschermd door het arbeidsrecht en de bepalingen en werkgeversverplichtingen omtrent het loon zijn uiteraard aan te tonen. Met een rechterlijke uitspraak in handen, heeft de werknemer een zogenaamde executoriale titel. Wanneer de werkgever nog niet betaalt, kan de werknemer een deurwaarder inschakelen om het vonnis uit te voeren (te executeren). Met de nodige dwangmiddelen kunt u vervolgens krijgen waar u recht op heeft.

     

    Faillissement door loonvordering

    Wanneer ook een loonvorderingsprocedure geen succes boekt, kan één van onze juristen u ook uitstekend helpen met bijvoorbeeld het aanvragen van het faillissement van de werkgever.
    Al met al hoeft u niet overgeleverd te zijn aan de grillen van de werkgever met betrekking tot het betalen van uw loon. Er zijn genoeg manieren om alsnog te ontvangen waar u op basis van uw arbeidsovereenkomst aanspraak op maakt. Bel vandaag nog naar 088 – 629 00 42.

    Hulp nodig? Stuur meteen uw contactverzoek

    Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel meteen naar ons via:  088 - 629 00 42 

    Wilt u liever teruggebeld worden door ons? Via onderstaand contactformulier kunt u uw verzoek achterlaten, waarna wij u binnen 24 uur terugbellen.

      R
      Juridische arbeidshulp voor iedereen

      Bij ons betaalt u nooit voor het eerste telefonische intakegesprek. Wij zullen aan de hand van enkele vragen beoordelen of wij iets voor u kunnen betekenen.

      R
      Elke dag bereikbaar
      Onze juristen zijn 7 dagen per week telefonisch of per mail bereikbaar. Waarom wachten? Bel nu!
      R
      Snelle hulp mogelijk

      Vraagt uw situatie om een jurist? Ontslag-hulp.nl helpt u direct.

      R
      Jarenlange ervaring

      Al onze gespecialiseerde ontslag-juristen hebben ruime ervaring op het gebied van arbeidsrecht. Zo bent u zeker van de juiste hulp.

      088 - 629 00 42

      Bel nu en weet wat wij kunnen betekenen.